מהו השום השחור?

מזון מותסס, הטרנד הקולינרי האחרון, מציע דרך בריאה וטעימה להפוך את הארוחה להרבה יותר טעימה. ולא, לא מדובר בשום הלבן שאתם רגילים אליו. גם אם אתם לא אוהבים שום לבן, קראו על אופני השימוש במרכיב המגוון ועל היתרונות שבכל נגיסה.

את ראשי השום הרגילים מיישנים עד שהשיניים הופכות שחורות ומפתחות מרקם חלק ודביק הדומה לשום צלוי. זה קורה מכיוון שמאפשרים לפקעות לשבת במשך כמה שבועות בתנאים לחים ובטמפרטורה נמוכה, מה שמאפשר תגובות כימיות המייצרות טעם בזמן שחומצות האמינו והסוכרים הטבעיים תוססים. הצבע השחור המובחן מגיע מתרכובת בשם מלנואידין שנוצרת בתהליך ההתססה. ואיך הטעם? השום השחור מתאפיין בטעמי אדמה-אונמי, שהם יותר רגועים מטעמו של השום הטבעי או המבושל – מה שאומר שגם אם זן השום המסורתי בדרך כלל מעורר בכם דחייה, את השום השחור אתם עשויים לאהוב.

שום שחור
השום השחור

האם ישנם יתרונות לשום השחור?

השום עשיר בפיטונוטריאנטים ובתרכובות מונעות מחלות אחרות, ולכן ידוע במגוון יתרונות בריאותיים, כולל השפעות אנטי-דלקתיות, תמיכה במערכת החיסון ובתפקוד טוב יותר של כלי הדם. פוטנציאל השום במניעת סרטן נחקר גם כן. השום השחור הוא אמנם בעל ריכוז אליצין (תרכובת חזקה שמעניקה לשום הרבה מהתכונות הבריאותיות שלה) נמוך יותר מהשום הרגיל, אך נארז עם נוגדי חמצון. עם כ-35 קלוריות למנה, זוהי דרך מצוינת לשפר ולהעמיק את הטעם, בלי להעמיס על הגוף המון קלוריות עודפות.

שימושים קולינריים לשום השחור

ישנן הרבה דרכים! שום שחור הוא מרכיב מגוון מאוד. הנה כמה מהדרכים הטעימות לאכול אותו:

1

על לחם קלוי

מוסיפים שום שחור עם ביצה על הטוסט כדי לקבל חיזוק חלבון, או על קרוסטיני עם אנשובי לבן או פרשוטו – זה ייתן למנה שלכם טעם מלוח-מתוק.
2

עם גבינה

הטעם המתוק הדק של השום השחור עובד טוב עם גבינות חזקות. במסיבה הבאה שתארחו – הוסיפו כמה שיניים למגש הנקניקים או הגבינות.
3

בהמבורגר

קוצצים כמה שיניים ומערבבים אותן עם בשר טחון או עם שעועית ותבלינים, ומכינים המבורגרים. אפשר גם למרוח את השיניים ישר על הלחמנייה או על ההמבורגר – במקום ריבה, מיונז או רטבים אחרים.
4

עם חומוס

באופן טבעי, שום שחור מתאים לחומוס. נסו להכין חומוס משעועית לבנה במקום מגרגרי חומוס, ותקבלו טוויסט טעים על החומוס הרגיל.
5

בבישול איטי

שום שחור הוא מושלם לחיזוק הטעם של כל מתכון בבישול איטי.
6

בתיבול או במרינדה

מכניסים למעבד המזון שום, בצלי שאלוט, שמן זית, חומץ בלסמי ומעט מלח ים. בכל זה משתמשים כמרינדה לבקר או לעוף.
7

בציר או ברוטב

שום שחור ברוטב הוא מעולה לחיזוק מוצרים כמו פטריות וטופו, שסופגים את הטעם של כל מה שמכינים איתם.

בתיאבון!

דילוג לתוכן