אחו בלאנקו

מתכון סובב עולם Eravital-Black Garlic והשבוע – ספרד

לפני שהעגבניות והפלפלים הגיעו לספרד, כבר היה שם מרק קר שמבוסס על שקדים, שום וענבים ירוקים. הנה מתכון למרק שמהרבה בחינות הוא המקור לגספאצ’ו.

אחו בלאנקו (שום לבן, בתרגום חופשי) הוא סוג של מרק גספצ’ו לבן, קר ומרענן, שם, מוגש כמתאבן קליל ופותח תיאבון. לרוב יוגש עם ענבים או מלון, אבל יילך מצוין עם כל פרי. כאן, החלפנו את השום הלבן שבמתכון בשום שחור, אשר מעניק טעם מתקתק וייחודי יותר לגספצ’ו. חובה לנסות !

מרכיבים-
כוס (170 גרם) שקדים קלופים וחלוטים במים
3 כוסות (720 מ”ל) מים
2-4 שיני שום שחור (תלוי בחוזק הרצוי)
230 גרם לחם (החלק הלבן, ללא החלק החיצוני)
כף וחצי שמן זית
כפית וחצי חומץ שרי (אופציונלי)
מלח ומעט פלפל (לפי הטעם)
לקישוט- שקדים קלויים, עלי נענע, ענבים, מלון וכו’

אופן ההכנה:

1. בבלנדר מערבלים, במהירות גבוהה, את השום השחור, המים והשקדים, עד קבלת תערובת חלבית. ייתכן ויהיה צורך לעצור מדי פעם ולגרד את דפנות הבלנדר.

2. מוסיפים את הלחם ומערבלים עד קבלת גספ’צו חלק מאוד. מוסיפים את המלח, שמן הזית והחומץ ומערבבים היטב.

* במידה ומרקם הגספצ’ו אינו חלק, יש להעביר אותו דרך מסננת. אם הבלנדר חזק מספיק, לא הכרחי.

3. מעבירים את האחו נרו (בכל זאת, שום שחור) למיכל אטום ומקררים היטב ללפחות שעתיים טרם ההגשה, ועד ליום וחצי- יומיים. בעת ההגשה, האחו נרו צריך להיות כמה שיותר קר בעת ההגשה.

4. הגשה- במידה והגספצ’ו הסמיך, ניתן לדללו במעט מים קרים מאוד, ואז לתקן את התיבול (מלח, פלפל, חומץ ושמן זית, בהתאם). מומלץ להגיש עם פירות קרים וטריים כמו ענבים או מלון, וקיבלתם מנה מרעננת ומושלמת !

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב telegram
שיתוף ב print
דילוג לתוכן