באן שום שחור

מתכון סובב עולם מבית Eravital Israel – Black Garlic
הפעם 🇨🇳 סין 🇨🇳

מוכנים להתמכר ??? מתכון ללחמניות מאודות (באן שחור)
לחמניות באן המגיעות אלינו מסין הרחוקה, בניחוח ממכר של שום שחור .
ניתן לשים במתכון בשרים שונים, דגים ואפילו סתם ירקות טריים עם רוטב אסייאתי, פשוטות להכנה וממכרות!

מרכיבים:
520 גרם קמח
40-50 גרם אבקת שום שחור של Eravital
11 גרם שמרים יבשים (אבקה)
חצי כפית מלח
30 גרם שמן זית
260 גרם חלב / מים (טבעוניים)
חצי כף סוכר

** ייתכן ויהיה צורך להוסיף עוד מים / חלב או קמח בהתאם למרקם הבצק. אנו רוצים להגיע לבצק אוורירי, רך ונעים לעבודה.

אופן ההכנה:

1. מערבבים במיקסר את כל המרכיבים במהירות נמוכה , במשך דקה (וו לישה). כשהבצק מתאחד, מעבירים למהירות מעט גבוהה יותר ןלשים במשך 6 דקות. מעבירים לקערה משומנת ומכסים במגבת לתפיחה של שעתיים וחצי.

2. מחלקים את הבצק לכדורים שווים במשקל 70-100 גרם, ומכדררים על השולחן על מנת לוודא ששטח הפנים חלק. שמים כל כדור על חתיכת נייר אפייה (חותכים אותם לריבועים ) ומכסים שוב במגבת, לחצי שעת תפיחה נוספת.

3. מניחים סטימר (מאדה) מעל סיר מים רותחים וממקמים מספר באנים בפנים, מבלי לדחוס אותם. הבאנים מתנפחים באידוי ויש לשמור על רווחים. מאדים במשך 10-20 דקות (תלוי בגודל הבאן) . בתיאבון!

**ניתן, לפני ההכנסה לאידוי , למרוח שכבה דקה של ביצה מעורבבת עם מים על הבאנים ולפזר גרגירי שומשום.

2. אחו בלאנקו 

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב telegram
שיתוף ב print
דילוג לתוכן