פילה סלמון קוריאני

מצרכים:
לסלמון במרינדה קוריאנית-
1 ק”ג פילה סלמון (עם העור, נקי מקשקשים) בפילטים של 150-200 גרם
מלח ופלפל שחור
שמן זית

למרינדה-
שלושת רבע כוס רוטב סויה
רבע כוס מיץ תפוזים
רבע כוס מירין
10-15 שיני שום שחור
1 בצל גדול
2 גבעולי בצל ירוק
2 כפות גרגירי שומשום
כף שמן שומשום
קורט מלח
קורט פלפל שחור

אופן ההכנה:

סלמון במרינדה קוריאנית- 1. קוצצים וטוחנים את כל מרכיבי המרינדה בבלנדר עד קבלת תערובת אחידה ללא גושים, מעבירים לכלי גדול.
  1. מניחים את הפילטים בפנים ומצפים מכל הצדדים. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר להשרייה של לפחות שעה (ועד 24 שעות).
  2. לאחר ההשרייה, מוציאים את הסלמון מהקערה, מנגבים היטב מכל הצדדים ומפזרים מעט מלח ופלפל.
  3. מפזרים מעט שמן זית במחבת בחום בינוני- גבוה. מניחים את הפילטים עם הצד של העור כלפי מטה ומנמיכים ללהבה בינונית, מאפשרים לדגים להיטגן במשך 5-7 דקות. הופכים לצד השני ומטגנים לדקה וחצי- שתיים.
  4. הופכים בחזרה כך שהצד של העור כלפי מטה, מגבירים ללהבה בינונית- גבוהה ושופכים חלק מהמרינדה אל תוך המחבת עד צמצום. בעזרת כף מזגגים את הסלמון במרינדה המצומצמת.
* ניתן להכין את הסלמון גם כפילה שלם בתנור. צלייה של 15-25 דקות בחום של 200 מעלות, עד מידת העשייה הרצויה.
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב telegram
שיתוף ב print
דילוג לתוכן