צלעות טלה בגריל, דלעת, שומר צלוי מעושן ושום שחור

2 ק”ג צלעות טלה נקיות ללא מכסה (לבקש מהקצב) ופרוסות למנות
שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס
ענף רוזמרין
400 גרם דלעת חתוכה לקוביות בגודל 3X3
2 כפות סילאן
1 כפית סוכר חום
מלח
פלפל שחור טחון
2יח’ שומר גדולות פרוסות לאורך( עובי 1 סמ’)
1כף שמן זית
1 כפית רוטב ווצ’סטר
ענף טימין
12 שיני שום שחור קלופות
10יח’ קשיו קלוי וקצוץ גס

צלעות טלה בגריל, דלעת, שומר צלוי מעושן ושום שחור

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור לחום של 190 מעלות וצולים את הדלעת למשך 12 דקות. מוציאים ושומרים להגשה.
  2. מחממים מחבת גריל, משמנים בשמן זית, וצולים את פרוסות השומר כדקה מכל צד להשחמה קלה.
  3. מעבירים את פרוסות השומר לתבנית, מוסיפים את הווצ’סטר וענף טימין, מכסים בנייר כסף ואופים למשך 10 דקות. את הנוזלים שנשארו בתבנית שומרים להגשה.
  4. צורבים את הצלעותבמחבת גריל חמה כדקה מכל צד ומתבלים במלח, פלפל ועלי רוזמרין. ממשיכים את הבישול בתנור החם למשך 5 דקות נוספות.
  5. מכינים את המנה: בצלחת אישית מניחים קוביות דלעת וביניהם שוזרים מפרוסות השומר ושיני השום שחור, מעל מניחים מהצלעות הצלויות וכף מהמיצים של השומר. מגישים.
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב telegram
שיתוף ב print
דילוג לתוכן