צלעות טלה בקראסט שום שחור ועשבים

מתכון מקצועי, פשוט וסופר טעים 👌 מבית היוצר של השף דור פלג Dor Peleg https://www.instagram.com/dor_peleg

מצרכים:
1 ק״ג שדרת צלעות טלה מחוברות, מנוקה בין העצמות.
2 כפות חרדל דיז’ון
שלושת רבע כוס פירורי לחם
שליש כוס אבקת שום שחור
כף וחצי טימין טרי / רוזמרין טרי
חופן פטרוזיליה טרייה
חצי כוס גבינת פרמג’אנו רג’יאנו מגורדת (אופציונאלי)
שמן זית
מלח ופלפל שחור גס

צלעות טלה בגריל, דלעת, שומר צלוי מעושן ושום שחור

אופן ההכנה:

* מחממים תנור לחום של 200°. 1. מחממים מחבת גדולה בחום גבוה, מתבלים את הטלה במלח ופלפל בנדיבות מכל הכיוונים.
  1. מזלפים כמה כפות שמן זית במחבת, וכשהיא חמה מאוד, צורבים את הטלה במשך 2-4 דקות בכל הצדדים, עד לקבלת צבע יפה. בסיום, בעוד הטלה חם, מורחים את הטלה בשכבת חרדל דקה מכל הכיוונים ומעבירים לתבנית תנור עם נייר אפייה.
  2. טוחנים בבלנדר את עשבי התיבול , פירורי הלחם, אבקת השום השחור והפרמזן (אופציונאלי) יחד עם מלח, פלפל, ובערך כף שמן זית. נרצה לקבל תערובת פירורים מעט לחה ואחידה.
  3. מצפים את בשר הטלה (לא את העצמות) היטב, מכל צדדיו, בשכבה מכובדת של תערובת פירורים . מעבירים בזהירות לתנור להמשך בישול במשך 20-25 דקות עד למידת העשייה הרצויה. במידה ומשתמשים במדחום בשר ניתן לכוון ל-60 מעלות פנימי במרכז הנתח.
5 מאפשרים לנתח לנוח מספר דקות טרם הפריסה ופורסים בעדינות על מנת לא להוריד את הציפוי.
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב telegram
שיתוף ב print
דילוג לתוכן